Vreme Črna na Koroškem

Črna na Koroškem je iz zgodovine znana po fužinarstvu oz. železarstvu, ki pa je zamrlo. Danes fužinarstvo v mestu Črna na Koroškem srečamo le še v pripovedovanjih starejših ljudi in v muzeju. Črna na Koroškem pa slovi tudi po kralju Matjažu. Njemu na čast se vsako leto zberejo majhne skupinice ljudi, ki iz snega ustvarjajo prečudovite gredove. Za tako početje je potrebno spremljati vreme 15 dni hkrati, ker je zelo pomembno, da je ta čas dovolj mrzlo, predvsem pa mora biti dovolj senga. Če hočejo zrasti gradovi pod Peco, moramo spremljati vreme Črna na Koroškem in se prepustiti mrzlim užitkom.
Pozimi je vreme Črna na Koroškem zelo mrzlo. Vedno zapade zelo veliko snega, zato je vreme 15 dni peklensko. Mnogim je sibirsko vreme Črna na Koroškem zelo neprijazno, smučarjem pa je mraz in zmrzovanje prava poslastica. Pozimi je vreme 15 dni in še malo več namenjeno vsem ljubiteljem vragolij na snegu.
Tudi poletja so za mesto Črna na Koroškem nekaj posbnega, saj vreme Črna na Koroškem ne prinese tako visokih temperatur. Ko pa pridemo k jeseni, se vreme 15 dni in še kakšnega čez, kisa in ovija mesto v meglen ovoj. Vreme Črna na Koroškem je jeseni turobno, a ga lahko za vsak dan posebaj spremljate na spletni strani Vreme Črna na Koroškem.