Vreme Rogla

Kdor uživa v objemu gozda in nabiranju borovnic, potem je Rogla prvi kraj za dopust ali izlet. Borovnice in brusnice vam Rogla ponuja avgusta, zato je ta čas polno turistov. Ljudje ne pridejo na Roglo zgolj zaradi sočnega sadja, ampak pridejo zaradi prijetnega okolja, miru, zdravilne klime in prijaznih ljudi. Ni dneva, da bi Rogla samevala. Pozimi je vsem dobro poznano smučišče. Tu velikokrat srečamo tudi Petro Majdič. Za vse to je pomembno vreme Rogla.
Sončno vreme 7 dni privablja goste od vse povsod, potem pa se rado zgodi, da vreme Rogla malo ponagaja. Poletno vreme Rogla zelo redko prinese zelo visoke temperature. Povprečne temperature poleti ne presegajo 20°C. Zimsko vreme Rogla pa spusti temperaturo krepko pod ledišče. Mraz začini še močan veter, ki vas lahko prepiha do kosti, če niste primerno oblečeni. Vreme Rogla se hitro spreminja, zato je potrebno spremljati vreme 7 dni, vsak dan posebej, pa nas še lahko kaj preseneti.
Če se odpravljate v Roglin objem, ne glede na letni čas, morate vedno imeti pri sebi sončna očala, dežnik, kapo z rokavicami in dodatno jopo. Brez tega in spremljanja vremenske napovedi vreme Rogla, na Rogli nimate kaj početi. Tudi vreme 7 dni vam ne more pomagati, če v dolini pustite dodatno opremo.