Vreme Ribnica

Področje današnjega mesta Ribnica je bilo naseljeno že v bronasti dobi. O tem pričajo tudi različne najdbe, ki so se ohranile, ker je k temu pripomoglo tudi vreme Ribnica tisoče let nazaj.
Ribnica leži v Ribniški dolini in je obdana z visokimi planotami. Te so glavni krivec, da je to območje zaprto in slabo prevetreno. Tu vreme Ribnica pripelje do temperaturnega obrata, pri katerem se težji hladen zrak usede na dno kotline in nam prinese mrzlo vreme 14 dni. Temu pojavu rečemo tudi inverzija.
Vreme Ribnica nameni največ dežja v mesecu oktobru, ko zapade tudi do 400 mm padavin. V obdobju od oktobra do marca napoveduje vreme 14 dni in več deževja, saj ta čas pade skoraj polovica letne količine dežja. Zato so v jesenskem času, ko vreme Ribnica večinoma napoveduje deževje, možne poplave. Vreme Ribnica pozimi prinese mraz in veliko količino snega. Največ snega napoveduje vreme 14 dni v februarju. Povprečna letna temperatura znaša 8.4°C, vendar moramo upoštevati, da je so kraji na planotah zaradi inverzije toplejši. Vreme Ribnica nameni prebivalcem Ribnice v juliju.
Za vse tekoče vremenske podatke pa spremljajte vreme Ribnica na naši spletni strani.