Vreme Krvavec

Krvavec se bohoti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Za vse tiste, ki še ne vedo, naj povem, da je Krvavec sodobno smučišče, ki nudi veliko užitkov. To je najbližje smučišče našemu glavnemu mestu. Če je vreme Krvavec lepo, se lahko smučate in bordate 100 dni. Velikokrat nas na Krvavcu v zimskem času vreme 7 dni razveseljuje s sončnim vremenom, v dolini pa se kopajo v megli. Ni kaj, vreme Krvavec zna včasih tudi pošteno razvajati.

Za Krvavec je značilno gorsko podnebje in zato s svojim vremenom najbolj ostro v naši državi. V gorskem svetu pade največ padavin – v zimskem času je to sneg, v ostalem pa dež. Vreme Krvavec v podnebno celoto združuje največ dežja v poletnih mesecih, ko zapade povprečno 200 mm padavin. Vreme 7 dni nameni malo višje temperature, vendar povprečne temperature še ne zrastejo na 10°C.
Temperature pod lediščem se pričnejo že v mesecu novembru in vztrajajo vse do maja. Ta je čas, ko zapade sneg in omogoči uživanje vsem smučarskim navdušencem.

Če vas zanimajo temperature in obeti, potem smo za vas pripravili vreme Krvavec, ki vas bo obveščal o vsem vremenskem dogajanju. To pa je pomembno za planince in smučarje, ki si želijo obiskati Krvavec poleti ali pozimi.