Vreme Koper

Slovenija ima v svojem majhnem delu Jadranskega morja pristaniško in turistično mesto Koper. Koper je hkrati tudi največje primorsko mesto, kar jih ima Slovenija. Če se boste podali na kopanje v Koper, ali pa boste tam preživeli več dopustniških dni, se boste lahko dodobra nakopali v morju, saj se le-to poleti ogreje najmanj do 24°C. Tudi vremenska napoved Koper vam bo zagotovo odgovarjala.

Koper leži na območju, za katerega je značilno sredozemsko podnebje, tako da vas bo tam čakalo dolgo in vroče poletje. Vreme Koper torej pomaga oblikovati tudi tamkajšnje podnebje, na katerega pa ima vpliv celinska notranjost. Za vreme Koper pozimi so značilne mile zime in to kljub temu, se takrat pogosto sredozemska klima spreminja v submediteransko. Za mesto Koper je značilno, da ima povprečno januarsko temperaturo zraka nad 0°C. Morje je najhladnejše v februarju in najtoplejše v avgustu, saj je povprečna temperatura morske vode takrat 24°C.

Vremenska napoved Koper bo v večini napovedovala prijetne poletne temperature zraka in morja, ki bodo kot nalašč za prijetno preživljanje dopusta.