Vreme Kanin

Ko boste na zemljevidu hoteli najti Kanin, se postavite v bližino meje med Italijo in Slovenijo. Najdite Bovec in se s premaknite v Julijske Alpe. Na kratko povedano – nad Bovcem se vzdiguje Kanin, visokogorski smučarski lepotec.
Alpsko podnebje, ki ga tvori tudi vreme Kanin, vas bo pohladilo s povprečno temperaturo za najhladnejši mesec, ki je -3°C. Povprečno najtoplejši mesec pa se ogreje na komaj 10°C. To pomeni, da poleti pravo vreme 15 dni napoveduje obiske pohodnikov. Pozimi pa vreme 15 dni in še veliko dlje vabi smučarje pod okrilje Kanina.
Smučarska sezona na Kaninu se začne decembra in se končuje s prvomajskimi prazniki. Če je vreme Kanin radodarno s snežnimi padavinami, boste lahko zelo dolgo uživali v smučarskih radostih. Nadmorska višina smučišča Kanin omogoča, da smučarske proge ne pomrznejo, zato je vso zimo smuka zelo kakovostna.
Kanin je na robu Zgornjega Posočja, zato se tu vreme 15 dni ne spremeni in lahko prinese veliko padavin. Vreme Kanin je znano po tem, da je deževje v jesenskem in spomladanskem času zelo obilno in lahko povzroči veliko neprijetnosti. V zimskem času pa vreme Kanin nameni Kaninu in okoliškim goram veliko snega. Zato je Kanin raj za vse, ki jim vijuganje po strmih smučiščih požene kri po žilah.