Vreme Golte

Golte boste našli na vzhodu Savinjskih Alp, nad mestom Mozirje. Vam je že bolj jasno, kam smo vas povabili danes? Golte so rekreativni center, kjer boste lahko tudi smučali. Za vse smučarske ljubitelje vas bo vreme Golte vsak dan obveščalo o vremenu na 1500 m nadmorske višine.

Vreme Golte je najtoplejše v poletnih mesecih, ko se ozračje povprečno ogreje na 18°C. Najbolj hladno v zimskem času, je v mesecu januarju, ko se povprečna temperatura spusti 4°C pod ledišča. Absolutno najnižja temperatura je seveda veliko nižja. Največ padavin pade junija in julija, najmanj pa jih pade v zimskem času. Za obisk vseh lepot, ki jih Golte ponujajo, se odločite, ko bo vreme 10 dni lepo in sončno, saj zna vreme Golte tudi negativno presenečati.

Golte nudijo zelo postro paleto aktivnosti, ki jih gostje lahko izkoristijo. Vreme Golte vam lahko nameni lepo vreme 10 dni, zato ga izkoristite in se podajte po poteh po Golteh. Tako boste spoznali lepote narave, se naužili svežega zraka in se popolnoma sprostili. Za vsakega, ki mu je zima bližja, bo trepetal za mrzlo vreme Golte, ki bo moralo prinesti sneženo vreme 10 dni in še malo. Dobrodošli v objemu narave in gozda.