Vreme Črnomelj

Območje mesta Črnomelj je bilo poseljeno že v starejši železni dobi. O tem pričajo žarni grobovi. V 15. stoletju se je Črnomelj uspešno obranil turških upadov in tako postal vojaško, trgovsko in obrtniško središče. Središče vaše pozornosti pa je tudi vreme Črnomelj, ki ravno tako kroji zgodovino.
Vreme 7 dni nameni jasno vreme v juliju in avgustu. Te dni se Črnomelj kopa v soncu in visokih temperaturah, tudi do 36°C. Črnomaljcem je poleti zelo vroče, ko se dotaknemo ekstremnih temperatur, povprečno vreme Črnomelj pa ogreje ozračje od 25.7 do 26.6°C. Za tiste, ki jim je ob teh temperaturah prevroče, se lahko ohladijo v bližnji Lahinji.
Za tiste, ki jim je všeč mraz, vreme Črnomelj poskrbi s temperaturami pod lediščem. Pod lediščem vas vreme 7 dni pozdravlja od novembra do marca. Zmrzal je možna tudi še aprila, maja, septembra in oktobra.
Za vreme Črnomelj je značilna tudi megla, ki jo vreme 7 dni napoveduje. Od septembra do januarja je Črnomelj ovit v megleno tančico, ki daje pridih turobnosti.
Turobnost pa lahko preženete tudi z obiskom naše spletne strani, ki vam vreme Črnomelj vsak dan posebej predstavi. Tako bo vašo določitev, da obiščete Črnomelj in Belo krajino, možno izpolniti.