Vreme Brezovica

Brezovica leži na robu Barja, zato je to mesto zelo povezano z zgodovino Rimljanov. Brezovica je bila postaja med na poti rimskih trgovcev, ki so prevažali blago po Ljubljanici, med današnjo Vrhniko in Ljubljano. Brezovica pa ima zelo pestro vreme, ki ga boste lahko spremljali na naši strani. Vreme Brezovica nas opozarja, da Brezovica spada pod celinsko podnebje. Vreme 10 dni v celinskem podnebju prinaša deževje, predvsem v jesenskem času. Vreme 10 dni in še več zaliva mesto Brezovica z dežjem, ki ga zapade tudi do 1400 mm na leto.

Temperature, ki jih vreme Brezovica prinaša so podobne temperaturam vseh kotlin na tem območju. Poleti vreme 10 dni prinaša za 1,5°C hladnejše temperature kot so v Ljubljani, pozimi pa je vreme Brezovica hladnejše do 0,5°C kot v Ljubljani. Brezovica se kopa v megli 200 dni na leto. V glavnem mestu so megli izpostavljeni 50 dni manj. To pa že ni tako zanemarljiv podatek za vreme Brezovica.

Zaradi obilice padavin, je vreme Brezovica poimenovano tudi kot vreme 10 dni dežja. Ker barjanska tla ne omogočajo dobrega odtekanja padavinske vode, nastaja šota, ki je zelo uporabna.