Vreme Bohinj

Slovenija se lahko v svetu ponaša z mnogimi naravnimi lepotami in kraji, eden izmed njih je prav gotovo Bohinj. Bohinj je pravzaprav geografsko ime, ki vključuje Zgornjo in Spodnjo Bohinjsko dolino, jezersko skledo in pa Nomejsko dolino. Lega tega območja pa vpliva na ene izmed klimatskih značilnosti, ki jih ima Bohinj. Za vreme Bohinj so značilni dokaj pogosti temperaturni obrati, kar pa vam bo napovedala vremenska napoved Bohinj.

Bohinj ima značilno alpsko podnebje, kar pomeni, da so poletja kratka in zime ostre ter zelo mrzle. Za Bohinj je značilno, da je mesec avgust najbolj topel mesec v letu in to tako v dolinskem, kot v gorskem območju. V območju dolin je najbolj hladen med meseci mesec januar in v gorskem območju je najbolj hladen mesec februar. Za jesen v Bohinju so značilne pogoste deževne padavine, kar pomeni, da vam jih bo za takrat vremenska napoved Bohinj, napovedala dokaj pogosto.

Poleti so povprečne temperature zraka za približno 9°C višje od pomladnih. Vreme Bohinj je tudi jeseni primerno za obiske tega kraja, saj takrat ne prihaja več do neviht, temperature zraka pa so ugodnješe za kakšno naporno hojo.

Obiščite Bohinj ali katero drugo naravno znamenitost, ki jo ima Slovenija, pred tem pa si poglejte napoved na naši vremenski strani.