Vreme Ajdovščina

Ajdovščina je mesto v Vipavski dolini, ki leži na zelo razgibanem reliefnem območju. Ta razgibanost in vpliv Sredozemskega morja omogočata, da ima Ajdovščina milo podnebje. Vreme Ajdovščina kroji po svoje. Zaradi vpliva Sredozemskega morja je vreme Ajdovščina zapisano predvsem milim zimam in vročim poletjem.

Pozimi je Ajdovščina zavita v mili mraz, saj se temperature spustijo le na 4°C. Vreme Ajdovščina ne prinese veliko snega, ampak je kljub dokaj visoki temperaturi za ta letni čas, še vedno mrzlo. Mrzlo vreme Ajdovščina naredijo vetrovi, ki so značilni za Vipavsko dolino. Burja je tista, ki lahko vreme 14 dni drži v mrzlem in sunkovitem objemu. Burja se z okoliških planot spusti v dolino in zato je lahko vreme 14 dni zelo vetrovno in sveže.

Vreme Ajdovščina pa kroji tudi mornik. To je topel in vlažen jugozahodni veter, ki vreme Ajdovščina spremeni v mokroto. Mornik prinese slabo vreme 14 dni. Pa nič zato, vreme Ajdovščina Ajdovcev ne ovira v dobri volji in sproščenosti.

To vreme Ajdovščina je bilo zgolj na splošno. Natančni podatki za vreme pa se lahko vidijo na spletni strani Vreme Ajdovščina, ki je pred vami.